Gumikopás Blog

Hírek, vélemények, elemzések az F1 és az autósportok világából

Megvan Latifi utódja - egy feltétellel

Gyakorlatilag már eddig is tudni lehetett, hogy Latifi helyét az amerikai Logan Sargeant veszi át 2023-tól, de a szombati sajtótájékoztatón ez hivatalosan is meg lett erősítve.

williamsf1_63274_hires.jpg

A Williams csapatfőnöke, Jost Capito "jelentette be", az amerikai versenyző érkezést a csapatfőnökök szombati sajtótájékoztatóján. "Ha Logannek lesz elég [Superlicense] pontja, akkor ő lesz a másik versenyzőnk 2023-ban"

Az a bizonyos feltétel amire Capito is utalt a Super License pontok megszerzése. A Forma1-es "jogosítvány"-hoz szükséges 40 pontból, Sargeantnek 28 van meg jelenleg. A fiatal amerikai további kettő pontot biztosan magáénak tudhat, hiszen Mexikóban és Abu Dhabiban is vezetni fogja a Williams a szabadedzésen, ami egy-egy egységet ér. Tehát 10 pontot kell még összeszednie.

Sargeant idén az F2-ben szerepel, jelenleg a tabella harmadik helyén. Egy forduló van hátra a bajnokságból, Abu Dhabian. A szükséges 10 pont megszerzéséhez legalább a bajnokság első hat helyében kell maradnia. Ha valami óriási kavarodás vagy szerencsétlenség nem történik, akkor Sargeantnak meglesz a szükséges bajnoki pozíció, így versenyezhet és 15 év után lehet ismét állandó amerikai versenyző a mezőnyben. Végre.

williamsf1_78935_hires.jpg

Capito már korábban is sokat áradozott a jövő évi debütánsról. Ezúttal azt mondta el, hogy Sargeant nagy mértékű hozzáértésről tett tanúbizonyságot az amerikai szabadedzésen és hasznos visszajelzésekkel segített a csapatot. Valamint "bejelentette", hogy Sargeant a további két szabadedzés mellett a szezon utáni fiatal versenyzők tesztjén is vezetni fog, ezzel további tapasztalatokat gyűjthet, illetve megkezdheti még mélyebb beilleszkedést a csapatba, amelynek 2023-tól maga is tagja lesz.

A 21 éves fiatalember számos gokart és F4-es siker után az F3-ban versenyzett. 2020-ban mindössze három ponttal maradt le a bajnoki címről, majd a következő évben egy mezőny végi csapattal tudott az élmezőnyben harcolni. Ekkor figyelt fel rá a Williams akadémiája és idénre felhozták az F2-be. Itt nagyon gyorsan fel vette a ritmust, és nyert kettő főfutamot is. Így abszolút megérdemelten kerül az autósportok királykategóriájába.

Ez a bejelentés egyúttal azt is jelenti, hogy a Latifi ülésre szintén ácsingózó Mick Schumacher nem kap lehetőséget a groviaknál, tehát vagy marad a Haasnál vagy ülés nélkül marad.

Tehát akkor még egyszer a lényeg: Logan Sargeant, Williams, 2023.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gumikopas.blog.hu/api/trackback/id/tr117960318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása